Üks küsimus


Tõlgitud Scott M. Rodelli raamatust Taiji notebook for Martial Artists.

"Taiji Notebook for Martial Artists"

Aegajalt, kui uus õpilaste rühm ühines kesktaseme klassiga, tavatses Robert W. Smith1 neilt küsida: “Kui taijiquan’i suurim meister äratataks surnuist üles ja ta seisaks siin ning te saaksite talle esitada üheainsa küsimuse, siis mida te temalt küsiksite?”. Kõik otsisid täiuslikku küsimust, kaasa arvatud mina. Mitte keegi ei suutnud kunagi välja mõelda, mida küsida. Smith õpetas meile, et on vaid üks küsimus, mis väärib esitamist: “Millal on trenn?”

  1. Ma alustasin Taijiquan’i õpinguid Smith Bethesda juures Marylandis 1980-dal aastal kui ma õppisin veel alles ülikoolis. Ta on hästi tuntud kui paljude Hiina võitluskunste käsitlevate raamatute autorina ja kui Cheng Man-ch’ing’i esimese mitte-hiinlasest õpilasena.
,