Sanshou trennid RevalSpordis

Taijiquan’i juured on sügavalt võitluskunstis ning nagu on öelnud juba meister Yang Chengfu — «omandamata taijiquan’i võitluslikku osa ei ole võimalik saavutada ka selle tervislikku kasu». Selle pärast on meie kooli programmis oma koht ka Sanshou (h.k. Vabad Käed) ehk vabavõitluse treeningutel.

Meil on rõõm teatada et pärast mõningast vaheaega vabavõitluse trennides oleme jälle alustamas Tallinna, GRTC koolis sanshou treeningutega. Uute sanshou treeningutega teeme algust juba sel laupäeval (20. nobvember) Revali Spordi klubi ruumides Aia 20 (vana bastioni hoovis).

Trennid hakkavad toimuma iga laupäeva hommikul kell 10 – 11 Reval Spordi Shapingu saalis.

Trennidesse paluks kõigil osalejatel kaasa võtta ka sobilik kaitsevarustus (võitluskindad, kubemekaitsed jms.)

Ühe trenni hind on 50 krooni ja tasumine toimub kohapeal sularahas.

Kohale paluks tulla pisut varem, et saaksime kohe kell kümme trenniga pihta hakata.

Revali klubis on olemas ka pesemisvõimalus ning pärast trenni on võimalik käia ka saunas.

Sanshou trennid on mõeldud neile taijiquan’i harrastajatele, kes on tõsiselt huvitatud taijiquani tervikliku võitluskunsti süsteemi õppimisest ning on soovivad seni vormi- ning tõukavate käte trennides õpitud oskuste viimisest järgmisele tasemele.

Vabavõitluse trennides rakendame taijiquani kehamehaanikat, baasliikumisi ning tehnikaid võitluses vabalt vastu hakkava vastasega. Seeläbi õpime paremini tundma ja kasutama oma keha struktuuri, parandame vastase “kuulamise” oskust, omandame korrektsed enesekaitse- ja võitlusharjumused ning õpime jääma rahulikuks ja lõdvestunuks ka väga pingelises ning ettearvamatus olukorras.

Sanshou treeningutes omandatud kogemus aitab meil paremini mõista taijiquan’i kui tervikliku võitluskunsti olemust ning tõstab oluliselt ka ülejäänud tajiquani harjutuste (vorm, tõukavad käed) kvaliteeti.